Κατάλογος επιχειρήσεων

Δίαιτα και διατροφή

Πεντέλη

Με τον όρο "δίαιτα" πολλοί άνθρωποι έχουν συνδυάσει την απώλεια βάρους ή αλλιώς το χάσιμο παραπανήσιων κιλών. Ο όρος όμως δίαιτα με την ευρύτερη έννοια της ,έχει ως βασικό κανόνα της την ισορροπημένη διατροφή.
Η Διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα πρόληψης, είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσουμε την υγεία μας και να προλάβουμε αλλά και να θεραπεύσουμε μελλοντικά νοσήματα.

Η παχυσαρκία στις μέρες μας είναι συχνό φαινόμενο. Άνδρες και γυναίκες πάσχουν από περιττά κιλά, που αποχτήθηκαν από λανθασμένες επιλογές φαγητού, κακού προγράμματος και έλλειψης χρόνου.

Συχνά πολλοί καταφεύγουν στις εύκολες μεθόδους απώλειας κιλών, αναζητώντας δίαιτες εξπρές ειδικά όταν τους πιέζει ο χρόνος ή δεν έχουν την απαιτούμενη υπομονή μέχρι την επίτευξη του στόχου τους.

Οι δίαιτες εξπρές εγγυόνται τη σύντομη απώλεια βάρους, υπόσχονται ένα καλλίγραμμο σώμα ιδανικά αν συνδυάζονται με γυμναστική, με μείωση των πόντων της κοιλίας και της περιφέρειας, που συχνά απασχολεί κυρίως τις γυναίκες. Η συχνότητα έναρξης αυτών των μεθόδων απώλειας βάρους παρατηρείται πριν την έναρξη του καλοκαιριού και μετά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Αυτή η μέθοδος, πολλές φορές όμως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού ο μεταβολισμός απορυθμίζεται. Με τις γρήγορες δίαιτες ναι μεν χάνετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά που σας απασχολούν από τα καίρια σημεία όπως η περιφέρεια, οι γλουτοί και η κοιλιά, τα κιλά αυτά όμως δύναται να επιστρέψουν σε εσάς γρηγορότερα και πολλές φορές διπλάσια.

Φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες «διάσημες» δίαιτες. Πληθώρα από επιλογές κατακλύζουν το ίντερνετ στις μηχανές αναζήτησης, για κάθε γούστο και προτίμηση. Κάποιες από αυτές είναι η δίαιτα Ντιούκαν, η Άτκινς, η δίαιτα της Στοκχόλμης, η διαλλειματική δίαιτα, η κετογονική δίαιτα, η υπολιπιδιαμική, η θερμιδομετρική, η δίαιτα μονάδων, η δίαιτα 3 φάσεων κ.α.

Οι λόγοι που οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται αυτές τις επιλογές είναι τα γρήγορα αποτελέσματα που εγγυόνται. Πολλές όμως από αυτές στηρίζονται σε ακραίες μεθόδους και τεχνικές με αποκλεισμό πολλών ομάδων τροφίμων. Οι περισσότερες δίαιτες αφαιρούν μεγάλες ομάδες τροφίμων, όταν αυτές δεν αντικαθίστανται πολλά μέταλλα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά απουσιάζουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται έλλειψη που πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί.

Πολλές φορές γίνεται αναφορά σε «μαγικές τροφές» που καίνε το λίπος. Αυτό όμως που πρέπει αν εστιάσουμε είναι η αλλαγή μιας διατροφικής συνήθειας. Εάν αυτό γίνει κατανοητό, τότε έχουμε καλύψει ήδη ένα μεγάλο κομμάτι που λέγεται σωστή εξατομικευμένη διατα και διατροφή.

Η σταδιακή αλλαγή προς μια σωστή διατροφική συμπεριφορά θα μπορέσει να εξασφαλίσει, μια αποτελεσματική, σταδιακή απώλεια βάρους και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μενού. Με το σωστό συνδυασμό φαγητών μέσα από μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που μας χαρίζει η φύση, καταφέρνουμε να διατηρούμε τη μυϊκή μάζα του σώματός μας και να επενδύουμε στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας μας.

Κύριος σύμμαχος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι πάντα ένας κλινικός διαιτολόγος, που με την ακαδημαϊκή του εκπαίδευση είναι ο πλέον κατάλληλος για να σας καθοδηγήσει, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Ο διατροφολόγος - διαιτολόγος λαμβάνει ένα πλήρες ιστορικό με τις διατροφικές σας προτιμήσεις, για αλλεργίες που τυχόν έχετε και για προβλήματα υγείας που είχατε στο παρελθόν ή ακόμη και τώρα. Στη συνέχεια προχωρά σε ειδικές μετρήσεις ώστε να προσδιοριστεί ο Δείκτης Μάζας Σώματος που υποδηλώνει τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας. Με βάσει αυτό θα προσδιορίσει το ιδανικό βάρος για εσάς λαμβάνοντας υπόψιν τη σωματική σας δραστηριότητα, την άσκηση που τυχόν κάνετε και τις καθημερινές σας συνήθειες. Σύμφωνα με αυτά τα οποία θα μελετήσει, δημιουργεί ένα προσωπικό πλάνο δίαιτας. Ένα τέτοιο πλάνο μπορεί να περιλαμβάνει σαλάτες, φρούτα, διάφορα λαχανικά, κοτόπουλο ψητό ή βραστό, ψάρι και λιγότερο κόκκινο κρέας.

Η σωστή διατροφή είναι αυτή που προσδιορίζει το εξατομικευμένο πρόγραμμα δίαιτας που πρέπει να ακολουθήσει κάθε άνδρας η γυναίκα που θέλει να πετύχει τον στόχο της απώλειας κιλών. Ο στόχος αυτός σίγουρα δεν θα επιτευχθεί σε μερικές μέρες η βδομάδες αλλά σίγουρα θα είναι ο πιο σωστός, από ειδικούς επιστήμονες και όχι από φθηνές λύσεις που μπορεί να πετύχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Βρίσκεται σε: Αδυνάτισμα